Kan den nye skoleleder leve op til forventningerne?

3. oktober 2013
af

“Jeg har en åbenlys interesse for at skabe nogle gode forudsætninger for børn og unges uddannelser, og ikke mindst læring. Jeg kan godt lide at arbejde med børn og unge, og  jeg synes det er super interessant at prøve at få det bedste ud af de rammer vi får fra kommunalbestyrelsen.” siger Peter Kilmose, den nye skoleleder på Boesagerskolen.

Det bliver svært svært for Peter at hamle op med den tidligere skoleleder, Susanne Carlsen. Alle lærerne på skolen syntes hun var fantastisk, og er rigtig kede af at hun forlod skolen for et andet job. “skolens økonomi var sund, og hun var helt vildt god til at motivere lærere og elver” Siger Tine, lærer på skolen.

Peter Kilmose kommer lige fra jobbet som leder i Ung Egedal. Han har aldrig været skoleleder i en folkeskole før, men har han næsten 18 års erfaring som skoleleder.  Fordi de tre skoler i Smørum, Boesagerskolen, Søagerskolen og Balsmoseskolen skal ligges sammen til en stor skole, og vi højst sandsynligt skal til at gå i skole på en ny måde p.g.a. den nye skolereform, er der høje forventninger til ham. “når tre skoler skal lægges sammen, og vi skal lave en skole med omkring 1850 elever, er det en super svær opgave. Både på elevsiden men også på personalesiden, at få lavet en skole hvor man tager alt det gode fra de tre skoler og ligger det sammen. Også finder ud af hvad kan vi lægge ovenpå. Den opgave har jeg arbejdet med  før. Jeg kommer lige fra en stilling hvor jeg har sammenlagt tre skoler. Og det synes jeg i al beskedenhed jeg har løst godt.”  Siger han.

Peter siger selv at der er mange udfordringer ved at komme ind og være ny skoleleder, specielt fordi der skal ændres så meget ved folkeskolen. “Der er mange udfordringer. Lærerne skal til at arbejde på en helt ny måde. Og når lærerne skal til at gå i skole på en helt ny måde, så skal lederne til at gå i skole på en ny måde. Og det at sammensætte ledelser fra tre skoler til en ny samlet ledelse, og få det bedste ud af det, det er en svær opgave.”

En af de andre lærere der også har store forventninger til den nye skoleleder, er Torben der er lærer og tillidsmand ”jeg forventer et fortsat godt arbejdsmiljø for lærere og elever, samt en fortsat god skoleudvikling. At alle nye tiltag bliver indført på en stille og hensigtsmæssig måde, fordi der skal indføres meget nyt, på folkeskolerne.” Til det siger Peter: “Det er min hovedopgave hvis jeg ikke jeg kan så fejler jeg, så det tror jeg på at jeg kan. Men det er nemmere sagt end gjort.”

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

srv6